Magazin     | 05.06.2020. 13:35 |

Ovogodišnji Nektar OK Fest od 14. do 16. augusta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Nakon dvomjesečne neizvjesnosti, sagledavanja kompletne situacije, praćenja zdravstvenog stanja u BiH, regiji i šire, organizator je donio konačnu odluku o realizaciji ovogodišnjeg Nektar OK Festa na Tjentištu.

- Svjedoci smo otkazivanja velikog broja festivala u našem regionu, ali i Evropi i svijetu, i stoga nas izuzetno raduje što smo u vrijeme globalne svjetske krize izazvane pandemijom virusa korona, i brojnim ograničenjima koja su se u poslednje vrijeme pred svima nama postavila kao veliki izazov, u prilici da ove godine organizujemo sedmo izdanje Nektar OK Festa - saopćio je organizator manifestacije.

Ističući na prvom mjestu zdravlje svih učesnika, publike i izvođača, određen je novi datum održavanja festivala, a to je 14., 15. i 16. august.

- Na Tjentištu nas očekuje puno dobre zabave, uz najbolju muziku i vrhunsku svirku najboljih bendova. Naravno, to nije sve, jer Nektar OK Fest uvijek nudi više. I ovoga puta nudimo neponovljivo iskustvo avanture i adrenalinskog doživljaja, za sve one koji žele da okuse i čari prirode, kampovanje pod vedrim nebom, uživanje u raftingu, planinarskim šetnjama, prašumi Perućici i nesvakidašnjem pogledu sa najljepših vidikovaca Nacionalnog parka Sutjeska - navodi se u saopćenju.

U odnosu na ranije najavljani program na festivalskim binama, došlo je do otkazivanja nastupa inostranih izvođača, koji su usljed novonastale situacije otkazali svoje svjetske turneje i nisu u mogućnosti da ove godine nastupe na Tjentištu. Organizatori su s sa njima ostali u komunikaciji i već sada je potvrđeno da će u slučaju da budu na turneji 2021. godine prolongirati planirani ovogodišnji nastup, za novi termin festivala u narednoj godini.

Odlične zabave na Tjentištu neće nedostajti. U večernjem programu na Jägermeister main stage-u očekuju se vrhunske svirke grupa  Van Gogh – Bajaga i instruktori, Goran Bare & Majke, Urban & 4, Zoster, Hladno pivo, Ritam nereda, Buč Kesidi, TBF, Kanda, Kodža i Nebojša, M.O.R.T.,  Repetirot . Ranije najavljeni program u OK kampu na Sensation OK stage-u ostao je nepromjenjen i tu se očekuju Love Hunters,  Mortal Kombat, Who See, Atheist Rap, Marčelo i Napeti quintet, Mile Kekin.

Svi ranije kupljeni paketi i aranžmani za boravak na festivalu, važiće i za nove datume. Publika kojoj novonajavljeni datumi održavanja festivala ne odgovaraju i nisu u prilici da nam se pridruže, ima mogućnost povrata novca za ranije izvršenu kupovinu. O svim uslovima povrata u zavisnosti od kupljenog paketa publika će biti informisana na zvaničnoj festivalskoj stranici www.okfest.net

Paketi ponude za boravak na Nektar OK festu dostupni su na zvaničnoj stranici festivala www.okfest.net/#booking .

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tjentište - Vatromet muzike i pozitivne energije drugog festivalskog dana 'Nektar OK Festa'

Nastup Apocalyptica obilježio prvo veče 'Nektar OK Festa'

Tjentište spremno za početak petog Nektar OK Festa

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana