Ekonomija     | 04.06.2020. 12:33 |

Uskoro izgradnja avanturističko-adrenalinskog parka u Donjem Vakufu

FENA Mevlida Ridžal

DONJI VAKUF, 4. juna (FENA) - Vijest o izgradnji avanturističko-adrenalinskog parka na području općine Donji Vakuf izazvala je veliku pažnju stanovnika tog grada, a posebno mladih koji su, s razlogom, i najviše zainteresirani. 

Detalji su izneseni na sastanku predsjedavajućeg Općinskog vijeća u tome gradu Nasera Rujanca, sekretara Sportskog saveza Seada Cerića i predstavnika Omladinske banke Donji Vakuf s članovima Brdsko-biciklističkog udruženja MTBA iz Mostara.

Riječ je o projektu "BH Adventure Tours“, koji ovo mostarsko udruženje implementira uz podršku Ambasade SAD-a u BiH, čija bi implementacija na teritoriji donjovakufske općine imala veliki značaj, s aspekta proširenja turističke ponude.

Krajnji cilj projekta je razvijanje zajedničkih start-up biznisa ili udruženja, koja će raditi na unapređenju oblasti avanturističkog turizma.

Kao jedna od potencijalnih lokacija za provođenja projekta, navedeno je područje "Parka prirode Ajvatovica”, koje nudi brojne mogućnosti za provođenje planiranih aktivnosti.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bećirović: Evropski put je nemoguć bez zaštite ustavnog poretka BiH

Svečano otvorene adaptirane poslovne prostorije Porezne ispostave Donji Vakuf

Sutra obilazak korisnika stambenog objekta socijalnog stanovanja u Donjem Vakufu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!