Svijet     | 04.06.2020. 14:20 |

Turska obalna straža spasila 85 migranata

FENA Internet

CANAKKALE, 4. juna (FENA) - Turska obalna straža spasila je 85 ilegalnih migranata koji su se nalazili na gumenom čamcu u vodama Ayvacika, mjesta u blizini turske provincije Canakkale.

Radi se o migrantima koje je grčka obalna straža primorala da se vrate u turske teritorijalne vode, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ova grupa ilegalnih migranata prethodno je isplovila iz Ayvacika te ilegalnim putem pokušala preći na grčki otok Mitilene.

Ipak, zapazili su ih pripadnici grčke obalne straže te ih primorali da se vrate u turske teritorijalne vode. U grupi se nalazilo ukupno 85 ilegalnih migranata, državljana nekoliko različitih zemalja.

Turska obalna straža spasila je grupu migranata nakon što su dobili poziv da se nalaze u vodama u blizini mjesta Ayvacik. Potom je migrantima, među kojima ima i djece i žena, data hrana, odjeća i obuća.

Turska obalna straža spasila je i krajem maja 31 ilegalnog migranta koji su se nalazili na gumenom čamcu u vodama Ayvacika. I tada se radilo o grupi migranata, državljana Afganistana, Konga i Gambije, koje je grčka obalna straža primorala da se vrate u turske teritorijalne vode.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!