Stranačke aktivnosti     | 04.06.2020. 16:29 |

Saopćenje za javnost PDA

FENA Saopćenje

Neustavna Vlada TK dovela u pitanje svoj rad 

Kantonalni odbor PDA Tuzlanskog kantona pozdravlja očekivano mišljenje o ustavnosti odluke i potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona koje je donio Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine. 

Mišljenje Ustavnog suda FBiH, kojim se utvrdilo da Kantonalna vlada nije imenovana u skladu sa ustavom i zakonima, dovelo je u pitanje sve odluke koje je u proteklom periodu donio ovaj izvršni organ. 

Iako imenovana bez zastupljenosti konstitutivnih naroda, aktuelna Vlada TK je svojim odlukama nezakonito smijenila i imenovala Nezavisni policijski odbor i direktora Uprave policije ovog ministarstva, te razriješila direktore kantonalnih preduzeća i institucija koji su, za vrijeme Vlade predvođene političkom organizacijom PDA, ostvarili izuzetne poslovne rezultate.

Zastupnici PDA u Skupštini Tuzlanskog kantona, koji su oštro reagovali i ukazivali na nezastupljenost konstitutivnih naroda, pozivaju skupštinsku većinu da neustavno imenovanu Vladu TK ustavno i zakonito smijene. 

Press služba PDA TK 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta