Bosna i Hercegovina     | 04.06.2020. 16:44 |

Rad zdravstvenih ustanova u HBŽ-u uz striktne epidemiološke mjere

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 4. lipnja (FENA) - Županijska bolnica fra Mihovil Sučić u Livnu te domovi zdravlja na području Hercegbosanske županije (HBŽ) svoj rad nastavljaju uz obavezno pridržavanje striktnih mjera za prevenciju i kontrolu infekcije i praćenje općih i specifičnih preporuka radi sigurnosti osoblja i pacijenata u kontekstu covid-19 bolesti.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica Doma zdravlja u Tomislavgradu Ivanka Živković , i dalje je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i na otvorenom ukoliko na određenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba.

"Dom zdravlja Tomislavgrad, sukladno naredbama Kriznog stožera Federalnog ministarstvo zdravstva, nastavlja s radom na način da je i dalje potrebno telefonsko naručivanje na pregled kod liječnika obiteljske medicine. Telefonsko naručivanje pregleda obvezno je u svim službama osim hitne medicinske pomoći kako bi se ograničio broj pacijenata u hodnicima i ordinacijama, te kako bi se ispoštivalo preporučeno odstojanje u svrhu zaštite zdravlja naših korisnika", kazala je ravnateljica.

Posebno je istaknula potrebu da se prije dolaska u Dom zdravlja Tomislavgrad osobe s kašljem, grloboljom i povišenom tjelesnom temperaturom, obvezno telefonski konzultiraju sa svojim izabranim liječnikom koji će procijeniti je li potrebno obaviti testiranje na covid-19.

Što se tiče usluge propisivanje redovne terapije i izdavanje uputnica, Živković naglasila je da je u takvim situacijama dovoljno telefonski kontaktirati izabranog liječnika ili medicinsku sestru u ambulanti obiteljske medicine koji će obaviti potrebnu papirologiju.

Za pacijente koji trebaju specijalističko-konzilijarne preglede te bilo koje druge preglede ili terapiju, postupa se po ustaljenoj proceduri uz prethodnu narudžbu i potrebnu uputnicu izabranog liječnika opće, odnosno obiteljske medicine.

"Za sve korisnike usluga Doma zdravlja Tomislavgrad koji dolaze u ustanovu, uz već poznate mjere nošenja preporučene zaštitne opreme, prije ulaska u zgradu obavezno je mjerenje tjelesne temperature, te se potom pacijenti propuštaju do ordinacije izabranog liječnika", podsjetila je ravnateljica Živković.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novi Zeland zvanično ukida preostala Covid ograničenja

SZO proglasila kraj COVID-19 globalne zdravstvene prijetnje

U Indiji prijavljeno više od četiri hiljade novih slučajeva zaraženih Covidom

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije