Bosna i Hercegovina     | 04.06.2020. 17:06 |

KŠCZ ZDK donio odluku o raspodjeli donacije iz Azerbejdžana i Slovenije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona donio je odluku o raspodjeli opreme i dezinfekcionih sredstava koja su dobijena kao donacija iz Republike Azerbejdžan i Republike Slovenije.

Kako je rekao načelnik KŠCZ Džavid Aličić, sredstva za dezinfekciju ruku će biti raspoređena svim zdravstvenim ustanovama i organima uprave u ovom kantonu, a prema kriterijima koje je ranije donio Krizni štab Ministarstva zdravstva, dok će manja količina opreme, kreveta i ćebadi, biti dodijeljena KŠCZ-u i službama za borbu protiv koronavirusa, odnosno za saniranje šteta nastalih usljed pandemije.

KŠCZ je primio k znanju Odluku o prestanku stanja nesreće uzrokovanog pandemijom koronavirusa, koju je donio Federalni štab civilne zaštite, tako da će ovaj štab ubuduće raditi u redovnom režimu.

KŠCZ je tokom trajanja stanja nesreće održao 18 vanrednih sjednica, od kojih su tri bile telefonske.

-Dali smo preporuku Vladi da naloži rukovodiocima organa uprave u ZDK-u te gradovima i općinama da osim redovnih poslova obavljaju poslove koji će se odnositi na saniranje posljedica uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19 - rekao je Aličić, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo