Bosna i Hercegovina     | 05.06.2020. 12:31 |

Predsjedavajuća GV Zenica traži odgovore od gradonačelnika o nabavci opreme

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Redovna sjednica Gradskog vijeća Zenica održana je jučer i nakon 10 sati rada, prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, saopćila je predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Diana Bešić.                    

Klub vijećnika SDA je napustio sjednicu, kako se navodi u saopćenju.  Zbog uvreda upućenih predsjednici Kluba vijećnika SDA Emini Tufekčić, kao i konstantnog napada gradonačelnika na političku stranku SDA, zbog čega ga je i Predsjedavajuća upozorila da vrši stalnu diskriminaciju na osnovu političke pripadnosti što je u suprotnosti s Ustavom.

Predsjedavajuća  Gradskog vijeća Zenica je informirala javnost da je dobila dopis od načelnika Sektora kriminalističke policije, MUP-a ZDK u kome se traži dokumentacija i informacije po nalogu Kantonalnog tužilaštva ZDK od 14.maja  koji se odnosi na dopis članova Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica te donesene zaključke po pitanju stanja u JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica.

Predsjedavajuća je postavila gradonačelniku pitanje na koji način je nabavljena oprema koja je 29.maja donirana MUP-u ZDK u vrijednosti od 100.000 KM. U Budžetu za 2020. godinu postoji stavka u iznosu od 100.000 KM za nabavku materijalno-tehničkih sredstava i opreme za potrebe policijskih uprava Zenica, ali nije jasno da li je oprema nabavljena putem javnog poziva, kada je javni poziv objavljen, kada je i s kojom firmom potpisan ugovor o nabavci opreme, pa se traži da gradonačelnik radi transparentnosti rada Gradske uprave i Gradskog vijeća, odgovori na ovo pitanje.

Radno predsjedništvo je od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića  tražilo  informaciju o stanju u  JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica, međutim gradonačelnik smatra da nije obavezan podnositi izvještaje i informacije Radnom predsjedništvu. Predsjedavajuća je iz tog razloga predložila dopunu dnevnog reda s tačkom Prijedlog Zaključka o podnošenju informacije od gradonačelnika o stanju u navedenom preduzeću, navodi se između ostalog u saopćenju predsjedavajućea Gradskog vijeća Zenica. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Usvojen Budžet Grada Zenica za 2024. godinu, iznosi 112.922.656,02 KM

Gradsko vijeće Zenice usvojilo rebalans budžeta

Gradsko vijeće Zenice usvojilo prijedlog odluke za dodjelu priznanja za Dan Grada Zenica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo