Bosna i Hercegovina     | 05.06.2020. 13:02 |

Bišćević-Tokić: Osnažiti saradnju Inspekcije i Ureda za borbu protiv korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Na dnevnom redu 26. redovne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo (KS), koja će biti održana 16. juna, pod tačkom 3. nalazi se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama KS.

Tim povodom, zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Bišćević-Tokić uložila je amandman na Zakon, a sve radi osnaživanja saradnje Kantonalne inspekcije i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Kako se navodi, amandman je uložen kako bi imali koordiniran i strateški pristup u rješavanju predmeta koji imaju obilježja koruptivnih krivičnih djela i kako bi pravovremeno djelovali na njihovom suzbijanju, a sve u skladu s odredbama Krivičnog zakona BiH i Krivičnog zakona FBiH.

Usvajanje ovakvog  amandmana je dobar način da se uspješno odgovori na pojave koje su povezane sa korupcijom, te da se ti napori organiziraju i sistematiziraju kroz zakonske akte kao i strateške dokumente u oblasti borbe protiv korupcije, navodi se u saopćenju. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Isak uručio diplome polaznicima obuke 'Borba protiv korupcije'

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

ZDK dobio registre zaposlenih i imenovanih, u toku izrada Zakona o imovini nosilaca javnih funkcija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta