Stranačke aktivnosti     | 05.06.2020. 12:19 |

Saopćenje za javnost Stranke demokratske akcije (SDA)

FENA Saopćenje

Na 26. redovnoj sjednici skupštine KS, koja će se održati 16.06.2020 godine sa početkom u 10:00 pod tačkom 3. nalazi se prijedlog Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o  inspekcijama Kantona Sarajevo.

Zastupnica SDA u skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Bišćević-Tokić uložila je amandman na Zakon, a sve u cilju osnaživanja saradnje Kantonalne inspekcije i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo. Amandman je uložen kako bi imali koordiniran  i strateški pristup u rješavanju predmeta koji imaju obilježja koruptivnih krivičnih djela i kako bi pravovremeno djelovali na suzbijanje istih, a sve je u skladu sa odredbama Krivičnog zakona BIH i Krivičnog zakona FBIH.

Usvajanje ovakvog  amandmana je dobar način da se uspješno odgovori na pojave koje su povezane sa korupcijom te da se organizira i  sistematizira kroz zakonske akte kao i strateške dokumente u oblasti borbe protiv korupcije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu