Svijet     | 05.06.2020. 13:33 |

Erdogan ukinuo odluku o policijskom satu u 15 turskih provincija

FENA Internet

ANKARA, 5. juna (FENA) - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je ukinuo policijski sat koji je bio predviđen za vikend u 15 provincija u toj zemlji.

Erdogan je na svom Twitter nalogu objavio poruku u kojoj je napomenuo da su tokom pandemije koronavirusa poduzete mnoge mjere s ciljem sprječavanja širenja zaraze.

On je kazao da su kao državni vrh bili odlučili da više ne uvode policijski sat, no da ih je zabrinuo rast broja zaraženih koji je prethodnih dana dostizao i 700.

"Broj zaraženih je ponovo počeo rasti. To nas je zabrinulo pa smo morali ponovo govoriti o policijskom satu", rekao je Erdogan.

Istakao je da je jučer saopćeno kako će i ovog vikenda policijski sat stupiti na snagu u 15 provincija, tačnije u glavnom gradu Ankari, kao i Balikesiru, Bursi, Eskisehiru, Gaziantepu, Istanbulu, Izmiru, Kayseriju, Kocaeliju, Konyi, Manisi, Sakaryi, Samsunu, Vanu i Zonguldaku.

"Kritike koje smo dobili od stanovnika ovih provincija su nas natjerale da ponovo razmislimo o ovoj odluci. Shvatili smo da će ova odluka, čiji je jedini cilj sprječavanje širenja zaraze i zaštita našeg naroda, dovesti do nekih društvenih i ekonomskih posljedica. Nismo se mogli složiti s tim da se naš narod, koji je nakon dva i po mjeseca ponovo počeo uređivati svoj svakodnevni život, nađe u problemu. Iz tog razloga sam kao predsjednik ove države donio odluku o ukidanju policijskog sata koji se odnosi na 15 naših provincija", napisao je Erdogan, prenosi Anadolu Agency (AA).

On je na kraju svoje poruke pozvao sve građane da nose zaštitne maske, da se pridržavaju fizičke distance i vode brigu o higijeni.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Turske vlasti uhapsile desetine osumnjičenih za veze s grupom 'Islamska država'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo