Ekonomija     | 05.06.2020. 13:59 |

Raffeisen banka i EFSA - Studijski program poslovanje i informacione tehnologije

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Raiffeisen banka i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu su postigli dogovor o uspostavljanju studijskog programa „Poslovanje i informacione tehnologije“.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg je izjavio da će se dio nastave za studente ovog programa odvijati u Raiffeisen banci i da će na taj način studentima biti omogućeno da kroz učešće u svakodnevnim poslovnim aktivnostima pored teorijskog steknu praktična znanja i bogato iskustvo.

- Ujedno, oni najbolji će dobiti priliku da se odmah po okončanju studija zaposle u banci - kazao je Dobnigg, te izrazio dobrodošlicu studentima u atraktivno i inspirativno poslovno okruženje banke.

Poslovanje i informacione tehnologije (BIT program) je stručni dvogodišnji studijski program za studente prvog ciklusa studija koji predstavlja inovacijski iskorak u bh. obrazovnom sistemu. BIT program će omogućiti studentima da razviju vještine praktične primjene IT alata u rješavanju poslovnih problema.

  - Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu svojim studentima nastoji pružiti najbolje uslove za sticanje znanja, kako teoretskih, tako i praktičnih. Zato smo za narednu akademsku godinu pripremili novi studijski program namijenjen svim osobama koje posjeduju četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, a koji se žele specijalizirati u primjeni informacionih tehnologija (IT) i alata u poslovanju, s posebnim naglaskom na bankarski sektor. BIT studijski program je nastao kao rezultat zajedničkih napora Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Raiffeisen banke. Na ovaj način će bh. tržište rada dobiti atraktivne kadrove koji će predstavljati sponu između poslovanja i napredne primjene IT - istakla je Jasmina Selimović, dekanica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je iz Raiffeisen banke. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Partnerstvo USAID-a i Univerziteta u Sarajevu - Započela 'Zimska škola o energetskoj tranziciji'

Meliha Bašić izabrana za dekanesu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Ekonomski fakultet otvorio Centar izvrsnosti za evaluacije i istraživanja politika

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije