Bosna i Hercegovina     | 05.06.2020. 14:59 |

Općina Novo Sarajevo osigurala stipendije za 562 učenika i studenta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - U Sportskoj dvorani "Novo Sarajevo" 4. i 5. juna održana je svečanost dodjele stipendija učenicima srednjih škola i studentima sa područja općine Novo Sarajevo koji se nalaze na redovnom školovanju.

Ove godine stipendije su uručene za 289 učenika i 273 studenta, za šta su izdvojena sredstva u iznosu od oko 500.000 KM.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo čestitao je dobitnicima stipendija, te istakao da su prilikom odabira korisnika stipendija ključni kriteriji da učenik ili student ima prebivalište na području Općine Novo Sarajevo, da ima odgovarajući prosjek ocjena, te da ne prima stipendiju iz drugog izvora.

Podjela stipendija organizovana je uz pridržavanje svih higijensko – epidemioloških mjera u cilju prevencije širenja zaraze izazvane korona virusom. I to, u dva dana po razredima, odnosno studentskim godinama, od po 100 korisnika, kako bi se pridržavalo propisanih mjera socijalne distance, a uz obavezno korištenje zaštitnih maski, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

Načelnik Koldžo izrazio je posebno zadovoljstvo što je i ove godine dodijeljen izuzetno veliki broj stipendija, ukupno 602, zajedno sa stipendijama za 40 djece bez oba roditelja, po čemu je Općina Novo Sarajevo postala lider u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo