Bosna i Hercegovina     | 05.06.2020. 15:58 |

KS želi institucionalizirati podršku Memorijalnom centru u Potočarima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar finasija Jasmin Halebić i ministar za boračka pitanja Hajrudin Grabovica razgovarali su danas sa izvršnim direktorom Memorijalnog centra Srebrenica Potočari Emirom Suljagićem o pokretanju aktivnosti na zaključivanju međusobnog memoranduma o razumijevanju s ciljem podrške Kantona Sarajevo radu tog centra.

- Želimo doći do najboljih pravnih modela kako bi podrška i potpora radu ovoj važnoj instituciji i spomen mjestu žrtava genocida u Srebrenici postala institucionalna - poručio je ovom prilikom premijer Nenadić.

Pored ovakve podrške, Kanton Sarajevo će nastaviti pružiti pomoć općini Srebrenica za finansiranje manifestacije sjećanja na genocid u Srebrenici 11. jula u Potočarima.

Kanton Sarajevo kontinuirano iskazuje podršku i pruža finansijsku potporu radu Memorijalnog centra te kroz grantove prema nevladinim organizacijama pomaže stanovnike Srebrenice na čemu se direktor Suljagić posebno zahvalio.

Ovom prilikom on je upoznao prisutne o tekućim aktivnostima i planovima u radu Memorijalnog centra u ovoj tako i u narednim godinama, saopćeno je iz KS.

(FENA) M. L.

KS

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta