Bosna i Hercegovina     | 05.06.2020. 16:54 |

Plenković: Protiv toga sam da se diže žica između Hrvatske i BiH (VIDEO)

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 5. juna (FENA) - Komentirajući trenutnu migracijsku situaciju na granici između Hrvatske i BiH, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je kako hrvatska strana ulaže maksimalne napore da sarađuju s bh. policijom bez obzira o kojem entitetu se radi te je ponovio da je protiv podizanja žice između Hrvatske i BiH.

- Mislim da to pitanje, ako dobro surađujemo i razmjenjuje informacije, dobro možemo i rješavati bez jedne fizičke barijere koja je po meni nešto što ni Hrvatska ni BiH ne žele - poručio je Plenković u Mostaru.

Dodao je kako je riječ o dvije zemlje upućene jedna na drugu te da takva poruka, po njegovom mišljenju, ne bi bila dobra.

- Ja garantiram da ako još jednom dobijemo povjerenje hrvatskih birača za drugo poluvrijeme ekonomskog oporavka i zajedničkog rada, da se to neće dogoditi ni u budućnosti (podizanje žice), nego da ćemo kroz dijalog i saradnju rješavati i pitanje migracija - izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Ponovio je kako se pitanje migracijske krize zapadnobalkanske, odnosno istočnomediteranske rute mora prije svega riješiti na grčko-turskoj granici te je dodao da je cijela poenta politike EU da granicu treba štiti na mjestu gdje migranti prvi put ulaze na područje EU.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4558

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1aRYu5RJyS6882W80gyPKWv0ZCXlNHZf1?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Plenković: Nakon Rafalea, na red dolaze brodovi

Pretresi na 16 lokacija zbog organiziranog krijumčarenja migranata

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu