Stranačke aktivnosti     | 05.06.2020. 16:57 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

GDS BiH pozdravlja sadržajan komunike Upravnog odbora PIC-a

GDS BiH pozdravlja sadržajan komunike Upravnog odbora PIC-a u kojem se od bosanskohercegovačke vlasti traži da se posveti ključnim interesima građana BiH. 

GDS BiH očekuje da će zakonodavne ,izvršne i pravosudne institucije,u skladu sa svojim ustavnim i i zakonskim obavezama, na odgovarajući način raditi i pokrenuti nužne reforme kako bi se  naše društvo suočilo sa ekonomskom, socijalnom i političkom krizom kroz koju prolazi naša zemlja.

GDS BiH ponovo poziva,kao i u vrijeme proglašenih vanrednih stanja i nesreće  tokom korone, da se na svim nivoima vlasti formiraju timovi sposobnih i najkvalifikovanijh stručnjaka u svim oblastima društvenog života da bi  izlazak iz krize stanovništvo i zemlja mogli podnijeti bez novih teških posljedica .

Potrebno je da  sve institucije /stubovi demokracije /budu nezavisne i da se konačno konstituraju i fokusiraju na svoje programske aktivnosti.

Indikativno je za političke odnose u BiH  da implementacija rezultata Opštih izbora 2018. nije dovršena  ni poslije dvadeset mjeseci.

GDS BiH očekuje da  građanke i građani, šest mjeseci  uoči  lokalnih izbora ,iskoriste svoje biračko pravo i pokažu da su u opštinama i gradovima neraskidivi dio evropske  zajednice opština i gradova  i vrijednosti  evropskog građanstva.

Pres GDS BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDSBiH

Saopćenje za javnost GDSBiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'