Bosna i Hercegovina     | 07.06.2020. 21:40 |

Plenkoviću na Večernjakovom pečatu dodijeljena nagrada "Osoba godine u Europi"

FENA Dejan Jazvić

SARAJEVO, 7. lipnja (FENA) – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković dobitnik je nagrade Osoba godine u Europi, koja mu je dodijeljena na 19. Večernjakovom pečatu, koji je ove godine zbog epidemiolopške situacije, prvi put organiziran bez nazočnosti publike i to na više lokacija, a što su gledatelji večeras mogli pratiti na programu BHT-a, HRT-a i niza drugih tv kuća.  

Uručujući priznanje premijeru Plenkoviću, direktor i glavni urednik Večernjeg lista za BiH, Jozo Pavković, kazao je da je Hrvatska u ovo teško vrijeme pandemije, Brexita i migrantske krize pokazala kako se predsjedanje Vijećem EU-a može iskoristiti za pokretanje mnogih globalnih procesa.

-Zahvaljujući takvoj politici, BiH i cijeli jugoistok Europe ostali su vidljivi u europskim centrima moći, a proširenje EU-a ponovno je vraćeno na bruxellesku agendu. Ponajviše je to zahvaljujući hrvatskom premijeru - kazao je Pavković.

Premijer Plenković je kazao da mu je velika čast primiti nagradu, posebno jer mu je dodjeljena za potporu europskom putu Bosne i Hercegovine, ali isto tako i svih Hrvatskoj susjednih država jugoistoka Europe.

-Nitko od nas kada je radio program predsjedanja Vijećem, nije ni sanjao da će nas zadesiti ovakva pandemija koja je izmijenila i dinamiku i, možemo reći, metodologiju rada hrvatskoga predsjedanja. Naša je ambicija cijelo ovo vrijeme pomoći BiH na njezinu europskom putu, poduprijeti političke, gospodarske reforme, jačati bilateralne odnose i, naravno, zalagati se za punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda u BiH i svih drugih građana BiH. Upravo na tom tragu zalagali smo se i protekle četiri godine. Uvjeren sam da ćemo nakon ovog prvog poluvremena, da tako kažem, i nakon izbora u Hrvatskoj u drugom poluvremenu, dobiti novo povjerenje hrvatskih birača i nastaviti se zalagati za bolje, kvalitetnije odnose Hrvatske i BiH te njezin daljnji europski put - poručio je Plenković.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Krišto čestitala Plenkoviću na izbornoj pobjedi

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024. (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'