Regija     | 08.06.2020. 11:06 |

Slovenija odredila popis 'epidemiološki sigurnih' država

FENA Agencije

LJUBLJANA, 8. lipnja (FENA) - Slovenija je objavila novi popis "epidemiološki sigurnih" država na kojem su do sada bile samo Hrvatska, Mađarska i Austrija, pa će od ponedjeljka državljani još 14 članica EU-a i Zajedničkog europskog ekonomskog  prostora moći ući u državu bez karantene.

 U Sloveniju tako od ponedjeljka bez ranije obvezne 14-dnevne karantene mogu ulaziti i državljani i rezidenti iz Njemačke, Grčke, Švicarske, Bugarske, Cipra, Češke, Estonije, Finske, Islanda, Latvije, Litve, Lihtenštajna, Norveške i Slovačke.

 Odluka vlade o tome donesena je na temelju praćenja epidemiološke situacije u članicama Europske unije i državama u regiji, pri čemu slovenski epidemiolozi upozoravaju na kritičan porast novih dnevnih zaraza u Sjevernoj Makedoniji, ali i pogoršanje stanja u Srbiji i Bosni i Hercegovini, navodi slovenski portal "Zurnal24.si".

 "Slovensku granicu treba regulirati tako da svi koji dolaze iz Sjeverne Makedonije, pa i slovenski državljani, moraju u 14-dnevnu karantenu", kazao je u nedjelju slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs, te dodao da je stanje u Sjevernoj Makedoniji na rubu veće epidemije.

 Slovenski ministar nije isključio ni mogućnost da ponovno dođe do zatvaranja granica, pa tako i one s Hrvatskom u kojoj je epidemiološka slika slična kao i u Sloveniji, ako bi došlo do većeg pogoršanja epidemiološke slike, prenosi Hina. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'