Bosna i Hercegovina     | 08.06.2020. 13:05 |

Uskoro u funkciji 'Plavi put' za bržu intervenciju Službe hitne pomoći

FENA Saopćenje

ZENICA, 8. juna (FENA) - Narednih dana u Zenici će u funkciju biti pušten tzv. "Plavi put” koji će skratiti put za kola hitne pomoći od zgrade Službe hitne pomoći do Bulevara Kulina bana.

Izgradnja puta za kojeg su se ideja i potreba utvrdile prije dvadeset i više godina, privedena je kraju proteklog vikenda postavljanjem asfalta debljine 8 cm u ukupnoj dužini 98 metara i širini četiri metra.

S obzirom na to da je posao obuhvatao izmjenu podzemnih instalacija, kao i da su na putu ugrađena četiri elektro-pneumatska stubića za čiju su funkciju zaduženi uposlenici Službe hitne pomoći Doma zdravlja Zenica, radilo se o složenom projektu.

Sredstva u visini od 116.973,14 KM osigurali su Grad Zenica i JU Dom zdravlja Zenica, a izvođač radova bilo je zeničko preduzeće "Špic beton" d.o.o..

- Realizovali smo dugogodišnju potrebu građana Zenice za skraćenje puta za kola hitne pomoći s Bulevara Kulina bana prema zgradi Službe hitne pomoći. "Plavi put" će ubrzati usluge ekipama Službe hitne pomoći, odnosno uštedjeti dragocijene minute našim sugrađanima i svima kojima bude potrebna medicinska pomoć. Projekat je izuzetno kvalitetno realizovan i predstavlja krunu onoga što smo radili prethodne godine na uređenju platoa i pristupnih puteva Domu zdravlja Zenica. Ovaj dio žila je kucavica Zenice i osim smanjenja gužvi, glavni cilj nam je bio spasiti živote ljudi - kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, sapoćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Grada Zenice.     

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podrška Grada Zenice obnovi i ovogodišnjoj organizaciji 26. sajma ZEPS

Pet domova zdravlja iz HNŽ-a dobilo nova vozila hitne pomoći (VIDEO)

Katolički školski centar bio domaćin 1. susreta malih maturanata Grada Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'