Bosna i Hercegovina     | 08.06.2020. 15:28 |

PDP neće podržati kandidate SNSD-a, prilika za smjenu Košarca i Ilića

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 8. juna (FENA) - Partija demokratskog progresa (PDP) na lokalnim izborima neće podržati kandidate Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) - rekao je danas nakon sjednice Predsjedništva PDP-a generalni sekretar Milko Grmuša.

On dodaje da postoje "specifične“ sredine poput Srebrenice i Vukosavlja.

-Tamo gdje bude postojala politička volja svih srpskih stranaka, PDP će učestvovati u takvim dogovoru – istakao je Grmuša na konferenciji za novinare i najavio da će sarađivati sa drugim opozicionim strankama i organizacijama, prvenstveno sa SDS-om.

Predsjedništvo PDP-a je, kaže, konstatovalo da je partija organizaciono, kadrovski i politički spremna za predstojeće lokalne izbore.

Iz te stranke pozivaju Vijeće ministara BiH, odnosno vladajuću koaliciju SNSD, SDA i HDZ BiH da obezbijede finansijska sredstva kako bi lokalni izbori mogli da budu održani.

Predsjedništvo PDP-a je podržalo inicijativu koju su podnijeli poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini RS, a kojom se traži osnivanje Anketnog odbora s ciljem sagledavanja činjenica vezanih za javne nabavke u vrijeme trajanja vanrednog stanja i situacije u RS.

Smatraju da je ostavka ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića "prilika da koalicioni partneri u Vijeću ministara iskoriste dobar momenat i izglasaju smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca i zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića, koji su bili učesnici skandala tokom trajanja pandemije virusa korona“.

-Sada svi imaju prostor za kadrovske promjene i pozivamo ih da iskoriste dobru priliku da djelima, ne riječima pokažu da osuđuju postupke svojih funkcionera koji su kompromitovali borbu protiv virusa korona – kazao je Grmuša.

Istakao je da je PDP zabrinut za stanje u privredi nakon virusa korona te da je Predsjedništvo partije donijelo odluku da formira poseban Odbor za privredu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo