Sport     | 08.06.2020. 16:34 |

Ministar Alikadić čestitao nogometašicama SFK 2000 Sarajevo na rekordnoj tituli

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić upriličio je  prijem za nogometašice SFK 2000 Sarajevo, koje su i ove sezone odbranile šampionski naslov u Premijer ligi BiH. Osvajanjem 18. šampionskog trofeja u klupskoj historiji one su postavile svjetski rekord po broju uzastopnih titula u jednom domaćem prvenstvu, saopštila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Ministar Alikadić je kazao da Kanton Sarajevo zaista ima vrhunskih sportašica i sportaša,  te da se u tu kategoriju ubrajaju i igračice SFK 2000 Sarajevo s trenericom Samirom Hurem.

- Rezultati koje ovaj kolektiv ostvaruje iz godinu u godinu predstavljaju vrhunsku promociju Sarajeva i bosanskohercegovačkog sporta uopšte. Koristim se prilikom da čestitam SFK 2000 Sarajevo na svemu urađenom i osvojenom do sada, pogotovo na obaranju svjetskog rekorda, te želim mnogo sreće i uspjeha u nadolazećim utakmicama Lige prvaka - poručio je ministar Alikadić.

Generalna sekretarka SFK 2000 Sarajevo Azra  Numanović naglasila je da ovaj klub ima uspješnu saradnju s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, te vjeruju da će se to nastaviti, naglasivši da je i ministar Alikadić bio vrhunski sportista te da razumije šta je sve potrebno za ostvarivanje rezultata u sportu.

- Sigurna sam da će njegov način rada pomoći razvoju sporta u Kantonu Sarajevu i mi mu u tome dajemo punu podršku - istakla je Numanović.                                            

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'