Kultura     | 10.06.2020. 13:10 |

'Ježeva kućica' na Velikoj sceni zeničkog BNP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Bosansko narodno pozorište (BNP) Zenica otvara vrata za svoju publiku, uz sve preporučene mjere zaštite koje će biti osigurane u pozorišnim prostorijama.

Tako će u četvrtak, 11. juna na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta biti odigrana predstava za djecu "Ježeva kućica" autora Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa Kulturno-sportskim centrom Kakanj i Centrom za kulturu Zavidovići, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću BNP-a Zenica.

Predstava "Ježeva kućica", kao i Ćopićeva knjiga, podučava kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima.

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je zadužen Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

Iz BNP-a Zenica zamolili su pozorišnu publiku da na izvedbu predstave dođu bar dvadeset minuta prije početka kako bi se izbjegla gužva pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije.

Također je, podsjećaju iz BNP-a Zenica, preporučeno je nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uspješna protekla godina iza zeničkog BNP-a, na početku ove završetak sanacije krova

Bodroža: Svojom tematikom i snagom poruka 'Medeja' doseže i do vremena u kojem živimo

Premijerom predstave 'Ptica od pijeska' u BNP-u Zenica počinje 14. manifestacija 'Noć teatra u BiH'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'