Bosna i Hercegovina     | 09.06.2020. 12:48 |

Kampanja 'Porasti svijete u(z) sretno dijete'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Volonteri Fondacije "Stariji brat, starija sestra" osmislili su kreativnu kampanju "Porasti svijete u(z) sretno dijete" koja ima za cilj osvijestiti javnost o značaju podrške i mentorstva djeci iz socijalno i materijalno ugroženih porodica, kao i domova za nezbrinutu djecu, saopćeno je iz Fondacije za razvoj mentorstva "Stariji brat, starija sestra".

Trenutno je u program "Stariji brat, starija sestra" uključeno 158 djece i isto toliko volontera u osam gradova u Bosni i Hercegovini. Broj djece u potrebi za mentorstvom daleko je veći, stoga se tom kampanjom nastoje prikupiti dodatna sredstva kako bi se u program moglo uključiti više djece i volontera.

U saopćenju se navodi da su kroz prijateljski odnos volontera i djeteta ojačane socijalne vještine djece, povećan je uspjeh u školi, ali i vannastavnim aktivnostima. Djeca kroz taj projekt imaju priliku posjetiti kino, pozorište, razne sportske i kulturne događaje koje si inače ne mogu priuštiti.

Tokom pandemije koronavirusa, volonteri su se dodatno angažovali kako bi pomogli djeci da lakše savladaju online nastavu, ali su im i u slobodno vrijeme bili podrška kroz razne igrice i vježbe za zdraviji život.

- Kroz kampanju su izrađeni i kreativni video klipovi o različitim društvenim igrama koje su nas vratile u djetinjstvo i podsjetile na dječje radosti u našem svakodnevnom životu - navodi se u saopćenju Fondacije uz apel da se kompanije, organizacije, institucije, ali i zainteresirani pojedinci donacijama uključe u kampanju za zdravije i sretnije djetinjstvo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Započela kampanja pod sloganom 'Porasti svijete u(z) sretno dijete!'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'