Sport     | 10.06.2020. 11:53 |

FK Željezničar donirao sportsku opremu srebreničkom klubu 'Guber'

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 10. juna (FENA) - Fudbalski klub "Željezničar" donirao je FK Guber Srebrenica  sportsku opremu, a predstavnik "Željezničara“ Elvis Huremović kaže da njihov klub ima dobru dugogodišnju saradnju sa srebreničkim klubom.

- Nama je čast i zadovoljstvo da možemo pomoći Srebrenici, naš klub je društveno odgovoran i Srebrenica nije jedino mjesto koje pomažemo. Ipak, više smo emotivno vezani za Srebrenicu, jer imamo dugu historijsku tradiciju povezanosti 70-tih i 80-tih godina. Prije deset godina smo ovdje igrali prijateljsku utakmicu, evo i sad na ovaj način pomažemo onoliko koliko smo u mogućnosti - rekao je Huremović.

S obzirom da se bliži stogodišnjica FK Guber, postoji intencija da u narednom periodu bude organizirana prijateljska utakmica između ova dva kluba.

Predsjednik Uprave FK Guber Zijo Salimović zahvalio je na donaciji i dugogodišnjoj saradnji predstavnicima FK Željezničar.

- Naša saradnja traje od 1973. godine, drago mi je da se ta saradnja nastavlja i slobodno mogu reći da su od svih sportskih klubova najviše predstavnici FK Željezničar dolazili nama u posjetu - istakao je Salimović.

Poveznica za ovu vrijednu sportsku donaciju bila je poslanica u Narodnoj skupštini RS Begija Smajić, koja je izrazila zadovoljstvo što je bila posrednik između ovih kluba i nada se da će ova saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

-FK Guber ima značajnu historiju i drago mi je da sam na ovaj način uspjela povezati klubove, a incijator svega je moj školski prijatelj Elvis Huremović kojem smo zahvalni na svemu - kazala je Smajić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Posušje s igračem manje slavilo protiv Željezničara

Akrapović pred Posušje: Imamo energiju, imamo želju

Prva pobjeda Željezničara u gostima za bijeg iz zone ispadanja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'