Svijet     | 10.06.2020. 15:11 |

Austrija ponovo otvara granice za 31 zemlju od 16. juna

FENA Internet

BEČ, 10. juna (FENA) - Austrija će ponovno otvoriti svoje granice za putnike iz 31 zemlje, uključujući Italiju i Grčku, od 16. juna, nakon tri mjeseca intenzivnih ograničenja putovanja, najavio je u srijedu ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg.

Za 31 zemlju biće ukinuta ograničenja ulaska od utorka u ponoć, 16. juna, rekao je Schallenberg na konferenciji za novinare koja je održana u srijedu.

Ova mjera obuhvata sve zemlje Evropske unije (EU) i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA), izuzimajući Švedsku, Britaniju, Španiju i Portugal.

Ministar je napomenuo da bi granica sa Španijom trebala biti ponovo otvorena 1. jula, jer je Španija najavila da će držati svoje granice zatvorene do kraja juna. Švedska, Britanija i Portugal izuzete su od ukidanja ograničenja putovanja do daljnjeg.

Granica sa Italijom biće u potpunosti otvorena. Međutim, djelomično upozorenje na putovanje odnosi se na sjevernu italijansku regiju Lombardiju, rekao je ministar zdravstva Rudolf Anschober, prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Troje poginulih u lavini u austrijskim alpama

Nehammer: Zapad mora tražiti načine mirne koegzistencije s Rusijom

Zbog homofobnih poruka izbačeni iz nogometne reprezentacije Austrije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta