Bosna i Hercegovina     | 10.06.2020. 17:43 |

PSBiH - Čović primio u nastupni posjet koordinatoricu UN-a u BiH MacDonald

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je u Sarajevu u nastupni posjet primio rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih naroda u BiH Ingrid Macdonald.

Prilikom sastanka, dužnosnici su razgovarali o stanju u Bosni i Hercegovini s osvrtom na trenutni politički ambijent, epidemiološku te socioekonomsku situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19.

Dužnosnici su odgovor Bosne i Hercegovine na navedenu krizu ocijenili uspješnim, ističući nužnost daljnjeg poduzimanja svih potrebnih koraka kako bi se u najskorijem mogućem roku sanirale novonastale posljedice, minimizirajući štetne posljedice po žitelje BiH.

Također, dužnosnici su pozitivnim ocijenili dugogodišnju suradnju Bosne i Hercegovine i agencija UN-a, koje, ulažući znatne napore, kontinuirano doprinose razvoju bh. društva ka budućnosti koja jamči mir, prosperitet i prilike za sve žitelje.

Razgovarano je i o budućoj suradnji Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih naroda u području realizacije višestrukih projekata, konkretno se osvrćući na Okvir razvojne pomoći u periodu 2021.-2025. godine.

Ističući rastuću potrebu za solidarnošću i suradnjom, dužnosnici su istaknuli povjerenje u budući rad na donošenju promjena koje će potaknuti sveopći razvoj Bosne i Hercegovine. Predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović koordinatorici Macdonald zaželio je dobrodošlicu i uspjeh u daljnjem radu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana