Bosna i Hercegovina     | 10.06.2020. 17:38 |

Vlada BPK za sanaciju puteva u Goraždu izdvojila 80.000 KM

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 10. juna (FENA) - Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i ministar za privredu Mensad Arnaut te gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović danas su potpisali ugovore o sufinansiranju sanacije putnih pravaca u ruralnim područjima Goražda.

U ove svrhe, za tri putna pravca Vlada BPK putem resornog ministarstva izdvojit će 80.000 KM.

Za asfaltiranje putnih pravaca "Sadba – Žigovi" predviđeno je 30.000 KM, "Sadba – Bukova ravan" 20.000 KM te "Berič - Prisojnica - Cerovnjak" 30.000 KM.

- Po raspisanom javnom pozivu prijavio se Grad Goražde kako bi se učestvovalo u sufinansiranju asfaltiranja putnih pravaca na području ove lokalne zajednice. Ovo je bio maksimum s kojim su resorno Ministarstvo i Vlada mogli reagirati u ovoj godini iz razloga što smo određene kodove morali djelimično smanjiti zbog evidentne situacije smanjenja punjenja Budžeta. Namjera nam je ovu dobru saradnju Grada Goražda i Vlade BPK-a nastaviti kada su u pitanju infrastrukturni projekti i nadamo se da će ovi iznosi u budućnosti biti i veći - kazala je premijerka Obuća.

Gradonačelnik Ramović kazao je da su projekti od značaja za stanovnike u ovim područjima.

- Projekti su opravdani s obzirom na to da se radi o putevima koji su u lošem stanju. Drago mi je što smo danas dogovorili nove projekte posebno kada je u pitanju potisni cjevovod Vitkovići – Goražde. Ova saradnja s Vladom BPK-a i resornim ministarstvom se nastavlja i drago mi je da imaju razumijevanje prema našim projektima - istakao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'