Svijet     | 11.06.2020. 08:00 |

Sjevernokorejski dužnosnik: SAD bezobzirno gura nos u tuđe stvari

FENA Internet

PYONGYANG, 11. juna (FENA) - Niko nema pravo reći ovo ili ono o međukorejskim odnosima jer su to unutarnje stvari korejske nacije, rekao je Kwon Jong Gun, generalni direktor Odjela za američke poslove Ministarstva vanjskih poslova Sjeverne Koreje nakon što je State Department objavio da je razočaran što je Sjeverna Koreja prekinula komunikaciju sa Južnom Korejom.

On je ocijenio kako su 'odvratni  dvostruki stavovi Sjedinjenih Država koje osjećaju nelagodu zbog bilo kakvih znakova poboljšanja međukorejskih odnosa i pretvaraju se da su vrlo zabrinuti ako se odnosi pogoršaju'.

-  Ako SAD tako bezobzirno gura nos u tuđe poslove, umjesto da se bavi svojim unutarnjim pitanjima, u trenutku kada je politička situacija u toj zemlji u najgoroj konfuziji, može da naiđe na neugodnu stvar sa kojom će se teško nositi - rekao je Kwon, prenosi KCNA, dodajući da je bolje da  Amerika 'obuzda svoj jezik' i misli na svoje unutarnje stvari ako ne želi iskusiti nešto strašno.

Bilo bi to dobro ne samo za američke interese, već i za održavanje nadolazećih predsjedničkih izbora, poručio je sjevernokorejski dužnosnik.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Kongres SAD-a odobrio 228 miliona dolara vojne pomoći za Litvaniju, Latviju i Estoniju

Kim Jong Un nadzirao vježbe artiljerijskih jedinica u Sjevernoj Koreji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo