Svijet     | 11.06.2020. 09:00 |

S aerodroma Istanbul ponovo počeli međunarodni letovi

FENA Internet

ISTANBUL, 11. juna (FENA) - S aerodroma Istanbul jutros su ponovo počeli međunarodni letovi koji su zbog zaraze novim tipom koronavirusa obustavljeni prije dva mjeseca.

Nakon što su u okviru koraka na normalizaciji od 1. juna počeli letovi unutar Turske, aerodrom Istanbul je ponovo počeo s međunarodnim letovima prema pojedinim zemljama. U tim okvirima aviokompanija Turkish Airlines (THY) počela je s letovima s aerodroma Istanbul prema Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Holandiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Putnici koji su svoje karte kupili prije nekoliko dana jutros u ranim satima počeli su pristizati na aerodrom. Ulazak na terminal bio je dozvoljen samo putnicima s kartom, koji su ujedno podvrgnuti kontroli termalnim kamerama. Putnici koji su došli na terminal za međunarodne letove bili su upozoreni na neophodnost poštivanja fizičke distance.

Turkish Airlines počeo je s letovima prema Berlinu, Dizeldorfu, Minhenu, Frankfurtu, Londonu i Amsterdamu. Prvi međunarodni let s aerodroma bio je za Dizeldorf u 8.20 sati.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Turkish Airlines vraća se u Libiju nakon gotovo desetljeća stanke

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom