Bosna i Hercegovina     | 11.06.2020. 14:00 |

Skupština Brčkog najavila je povećanje neoporezivog dijela plaće

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. lipnja (FENA) - Skupština Brčko distrikta BiH održat će sljedećeg tjedna sjednicu tijekom koje će, među ostalim, razmatrati Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, kao i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata na području Distrikta.

Dvodnevno zasjedanje, zakazano za 17. i 18. lipnja, dogovoreno je u četvrtak na pripremnom sastanku voditelja zastupničkih klubova i to zbog obimnog dnevnog reda, s više od 50 točaka.

- Od značajnijih točaka koje ćemo razmatrati je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak u drugom čitanju kojim povećavamo neoporezivi dio plaće i oslobađamo poreznih obveza topli obrok - izjavio je nakon pripremnog sastanka predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.

Pred zastupnicima će se naći set izvješća o radu pravosudnih institucija, Izbornog povjerenstva Brčko distrikta, Fonda zdravstvenog osiguranja, Zavoda za zapošljavanje, Javnog poduzeća "Komunalno Brčko" u 2019. godini, kao i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata na području Brčko distrikta BiH.

- Imamo i nekoliko informacija koje se tiču zdravstvenog sektora. Vrlo je bitno da dođemo do dodatnih spoznaja kako bi poboljšali stanje u sektoru pružanja zdravstvenih usluga - rekao je predsjednik Kadrić.

Istaknuo je da će dvodnevno zasjedanje omogućiti da se temeljito analiziraju svi prijedlozi koji su stigli u Skupštinu, a uvršteni su u dnevni red 64. redovite sjednice, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

PUFBiH - Rokovi za podnošenje Godišnje prijave poreza na dohodak i Prijave poreza na dobit

Javne rasprave o Prijedlogu proračuna Distrikta 17. i 21. listopada

Dopunjeni pravilnik o primjeni Zakona o porezu na dohodak omogućava isplatu jednokratne pomoći bez poreza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo