Stranačke aktivnosti     | 12.06.2020. 10:39 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Radulović: Tražimo prenos zasjedanja SO Modriča kada se govori o važnim pitanjima kao što je pandemija

Klub odbornika SDS Modriča je napustio zasjedanje lokalne skupštine nakon što su odbijeni zahtjevi našeg kluba odbornika za javni prenos sjednice Skupštine opštine Modriča zbog novonastale situacije sa povećanjem broja oboljelih od korona virusa u Modriči – istakao je Jovica Radulović, odbornik i budući kandidat SDS za načelnika opštine Modriča.

„Skupštinska većina u SO Modriča nije prihvatila ni naš zahtjev da načelnik opštine u ime Opštinskog kriznog štaba podnese Izvještaj o radu i svim preduzetim mjerama za vrijeme pandemije što je neprihvatljivo“ – naglasio je Radulović.

On kaže da je odbijen i zahtjev SDS-a za donošenje odluke o zabrani lijepljenja predizbornih plakata na drvećima i javnim površinama.

„Srpska demokratska stranka je tražila i donošenje niza mjera za pomoć modričkoj privredi i to: oslobađanje plaćanja zakupa za korisnike usluga Gradske pijace, oslobađanje plaćanja zakupnine ljetnih bašta na period od 6 mjeseci, da sva lica koja su za vrijeme trajanja vanrednog stanja ostala bez posla dobiju jednokratnu pomoć u iznosu od 300,00 KM, te da se dodijeli novčana subvencija svim penzionerima sa područja opštine, u vidu jednokratne uplate na ime potrošnje električne energije“ – istakao je Radulović.

Radulović kaže da su svi prijedlozi odbijeni od strane odbornika skupštinske većine, nakon čega je Klub odbornika SDS napustio sjednicu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo