Bosna i Hercegovina     | 12.06.2020. 11:09 |

Počela ocjena implementacije inkluzivnih standarda u Općoj bolnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Vanjski ocjenjivač Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) Almir Kovačević posjetio je Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš“ kako bi donio sud o urađenom na implementaciji Inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI) u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kovačević je održao sastanak s direktorom Opće bolnice Zlatkom Kravićem i šeficom Odjeljenja za poslove organizacije i poboljšanja kvaliteta Sanelom Čović, sapšteno je press služba Opće bolnice.

Ova bolnica je prije dvije godine, u saradnji s Agencijom za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), počela pripreme za uvođenje Inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI) s osnovnim zadatkom da osigura identičan tretman svim pacijentima te da se prevaziđu komunikacijske, fizičke i sve druge prepreke za dobivanje kvalitetne zdravstvene usluge i potpuno uključenje osoba s invaliditetom u sistem zdravstvene zaštite.

Kako se navodi u saopštenju, da li je Opća bolnica zaslužila Certifikat i da li će biti prva zdravstvena ustanova akreditirana po ISOSI standardima za osobe s invaliditetom, bit će poznato krajem mjeseca kada Upravni odbor AKAZ-a donese konačnu odluku.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

AKAZ - Apel zdravstvenim ustanovama zbog obaveza certifikacije

Opća bolnica svakim danom bliža pacijentima

JU Dom zdravlja KS i AKAZ dogovorili certifikaciju medicinskog sektora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu