Bosna i Hercegovina     | 12.06.2020. 11:14 |

Odbor za žalbe: Osam neosnovanih žalbi na rad policijskih službenika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Na sjednici Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrano je 11 žalbi, od kojih se dvije odnose na rad i postupanje policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a devet žalbi na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH.

Odbor za žalbe utvrdio je da je jedna žalba na rad i postupanje policijskih službenika SIPA-e neosnovana te je odgodio konačno odlučivanje o drugoj žalbi na rad i postupanje policijskih službenika SIPA-e, uz zahtjev da se izvještaj SIPA-e o tom predmetu dopuni prema instrukcijama Odbora.

Od devet žalbi na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH, za sedam žalbi utvrđeno je da su neosnovane, odnosno da u postupanju policijskih službenika Granične policije BiH i nadležnih tijela u ovim predmetima nije bilo nepravilnosti, niti povrede relevantnih zakona.

Odbor je odgodio odlučivanje o dvije žalbe na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH, uz zahtjev da se izvještaji Granične policije BiH o tim predmetima dopune u skladu sa smjernicama Odbora, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu