Bosna i Hercegovina     | 12.06.2020. 14:40 |

Čavara na obilježavanju 27. godišnjice stradanja Hrvata općine Kakanj

FENA Saopćenje

SARAJEVO/KAKANJ, 12. lipnja (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je na obilježavanju 27. godišnjice stradanja Hrvata općine Kakanj.

 Sveta misa zadušnica za poginule branitelje i civilne žrtve rata održana je u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci, pred okupljenim članovima obitelji, članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkim dužnosnicima, priopćio je Ured predsjednika Federacije BiH.

 "Okupili smo se sedamnaesti put po redu da obilježimo 27. godišnjicu mučkog stradanja poginulih branitelja i civilnih žrtava rata. U nama još žive sjećanja na ta teška vremena, vremena progonstva, nasilja i zločina. Spomenemo se tih vremena sa žalošću, jer je izgubljeno puno mladih života i civila. Danas osjećamo i ponos lijepog i plemenitog što nam je njihov život ostavio i podario. Njihova žrtva oplemenjuje i nas. Oni su dali svoj maksimum, svoje živote. I to su mogli samo hrabri ljudi velikih ideala, iz ljubavi prema čovjeku, svome narodu i Domovini", kazao je samostanski gvardijan fra Željko Brkić u prigodnoj propovijedi.

 Nakon svete mise, položeni su vijenci i upaljene svijeće na središnjem spomen obilježju u Kraljevoj Sutjesci, te je minutom šutnje odana počast poginulim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane Kakanj, stradalim civilima općine Kakanj i svim žrtvama Domovinskog rata, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grlić Radman: Hrvati u Argentini su "veliki potencijal“ za doseljenje u Hrvatsku

Žigmanov ide na konzultacije kod Vučića, žali zbog novog nesporazuma

Grlić Radman: Želimo otvaranje pristupnih pregovora s BiH što je prije moguće

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!