Regija     | 12.06.2020. 15:26 |

U Zagrebu privedena četiri navijača povezana s transparentom s govorom mržnje

FENA Agencije

ZAGREB, 12. lipnja (FENA) - Zagrebačka policija privela je četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem transparenta s natpisom kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.

Policija je u petak izvijestila kako privedene povezuje s izvješavanjem natpisa s govorom mržnje dan ranije u zagrebačkom naselju Kustošiji.

Navode kako su u četvrtak u večernjim satima zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici, pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira.

No, ističu, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

''S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka'', kažu u policiji.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača koji drže natpis "J..at ćemo srpske žene i djecu", uz slovo 'U' koje je pretvoreno u ustaški simbol.

Uz to, mladići koji su stajali na zidiću na kojem piše 'Dinamo svetinja' izvijesili su i zastave HOS-a.

Fotografiju je u petak na društvenim mrežama objavilo Srpsko narodno vijeće, dok je hrvatski premijer Andrej Plenković istoga dana osudio taj čin.

''Bilo što što je takvo ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu", rekao je Plenković.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je izrazio uvjerenje da je policija pokrenula istragu vezano za spomenuti transparent, ističući da će policija riješiti svaki poziv na nasilje i etničku netrpeljivost, prenosi Hina.

Uvjeren je da će policija riješiti ovaj slučaj, kao i svaki "koji poziva na nasilje i etničku netrpeljivost i u to ne treba ni malo sumnjati”.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo