Sport     | 12.06.2020. 15:15 |

Mario Čuić debitirao u prvoj postavi HNK Hajduk iz Splita

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 12. lipnja (FENA) - Devetnaestogodišnji Mario Čuić iz Brišnika pored Tomislavgrada u četvrtak je u Puli debitirao za HNK Hajduk iz Splita, a njegov nastup protiv Istre nije prošao nezapaženo u HNK Tomislav iz Tomislavgrada gdje je započeo svoj nogometni put.

Kako se doznaje u tomislavgradskom nogometnom klubu, talentirani veznjak Mario Čuić je u omladinski pogon splitskog Hajduka stigao 2015/2016 godine kao pionir nakon što su ga 'bijeli' zamijetili na jednom turniru u Tomislavgradu.

"Bivši igrač HNK Tomislava, Mario Čuić, je debitirao sinoć za HNK Hajduk u utakmici protiv NK Istre 1961. Hajduk je pobijedio 0:1, a Čuić je odigrao 66. minuta. Cijeli Brišnik, Tomislavgrad, uprava kluba, treneri i bivši suigrači su ponosni na ovog mladog momka. U debiju iznuditi par prekršaja, trčati bez prestanka, izbaciti loptu sa gol linije nisu male stvari. Mario, čestitamo ti i ovo je tek početak. Bravo i u budućnosti još jače! Samo nek' je zdravlja",  istakli su iz HNK Tomislava.

O svom debitantskom nastupu Čuić je za medije kazao.

"Osjećaj je stvarno poseban, to je jedna jako velika stvar. Jako mi je drago što mi je trener pružio šansu, pogotovo u prvih 11, a drago mi je da smo pobijedili, to je najvažnije. Za debitantski nastup sam zadovoljan svojom igrom, ali može to još bolje”, poručio je talentirani veznjak", istakao je Čuić.

Inače, cijela njegova obitelj je vezana za nogomet, mlađi mu je brat Filip također u Hajdukovoj Akademiji dok druga dva brata igraju u HNK Tomislav u Tomislavgradu.

Ljubiteljima nogometa na bosanskohercegovačkoj sceni je poznato ime Filipovog oca Tomislava koji je osim sto je igrao za HNK Tomislav bio dugogodišnji nogometni sudac Premijer lige BiH.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana