Kultura     | 15.06.2020. 13:06 |

'Mostarska liska' ove godine u rujnu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. lipnja (FENA) - Javna ustanova Narodno pozorište Mostar (NPM) obavještava javnost kako će 17. međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2020" biti održan od 25. do 30. rujna ove godine nakon što je odgođen u travnju uslijed proglašenja epidemije koronavirusa.

"S namjerom podržavanja domaće produkcije i istovremeno smanjivanja rizika koje sa sobom nosi dolazak umjetnika iz drugih država, odlučili smo se izvršiti reselekciju predstava pa će ovogodišnji program festivala biti okrenut bosanskohercegovačkoj produkciji i kazalištima", ističu iz Narodnog pozorišta Mostar.

Festival će biti otvoren u petak, 25. rujna, u 20 sati, izvedbom predstave "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, a koja je nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Naredne večeri, 26. rujna, na repertoaru je predstava "Istina" Florijana Zelera, u režiji Željka Stjepanovića, a predstavu igra ansambl Gradskog pozorišta jazavac iz Banje Luke, dok će u nedjelju, 27. rujna, biti upriličena predstava "Identitluk", nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je rađena u koprodukciji NPM-a, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara, navodi se u priopćenju.

Ponedjeljak, 28. rujna, rezerviran je za nastup Narodnog pozorišta Tuzla i predstavu "Putovanje" Vahida Klopića, u režiji Midhata Kušljugića, a posljednjeg dana natjecateljskog dijela festivala, u utorak, 29. rujna, posjetitelji će moći uživati u izvedbi predstave "Sjećaš li se Doli Bel" Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.

Festival će biti zatvoren 30. rujna ceremonijom dodjele nagrada, te izvedbom predstave u čast nagrađenih, a riječ je o predstavi "Čorba od kanarinca" autora Miloša Radovića, u režiji Riada Ljutovića, nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

"S obzirom da je Vlada Federacije BiH ukinula stanje prirodne nesreće, rukovodstvo Narodnog pozorišta Mostar procijenilo je kako su omogućeni uvjeti za nastavak priprema, organizacije i realizacije Festivala uz sve mjere zaštite i prevencije, a osim natjecateljskog, Festival će i ove godine imati značajan dio pratećih sadržaja koji će biti objavljeni neposredno prije početka", stoji u priopćenju NPM-a Mostar.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Festival komedije 'Smijeh je lijek' počinje 13. novembra komedijom 'Žiranti'

Predstava 'Psi(hopate)' otvara ovogodišnju 'Mostarsku lisku'

U konkurenciji 'Mostarske liske' sedam ostvarenja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu