Stranačke aktivnosti     | 15.06.2020. 19:30 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Vukanović: Oslobađanje Banja Luke biće okidač za prijevremene izbore

Oslobađenje Banja Luke bio bi okidač za prijevremene izbore i time bi sudbina ovog nenarodnog režima bila zapečaćena – istakao je Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS u Narodnoj skupštini RS.

„Opozicija mora da organizuje jedan široki narodni front i da svi okupimo oko jednog kandidata. Banja Luka je ključna za ove lokalne izbore kako bi se ova otuđena oligarhija skinula sa vlasti“ – naglasio je Vukanović.

Vukanović kaže da večeras SDS nastavlja onaj proces koji smo započeli prije početka pandemije a to je razgovor sa građanima Banja Luke.

„Nekad nekoliko malih svijeća je dovoljno da razbije mrak u nekom tunelu i da zapali buktinju promjena“ – ponovio je Vukanović.

Narodni poslanik SDS Davor Šešić kaže da ako se razmišljalo o promjenama poslovnika onda je gostima koji dolaze na sjednice Narodne skupštine RS trebalo ograničiti vrijeme za obraćanje, a tu prije svega misli na predsjednika Vlade, predsjednicu Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH.

„Ovako im je dozvoljeno da pričaju koliko hoće, šta hoće i da za to nema sankcija, što je strašno. Na sjednici NSRS tražićemo da se naše sugestije uvaže“ – ponovio je Šešić.

Predsjednica Aktiva žena SDS Vesna Adamović je rekla da će Srpska demokratska stranka i u narednom periodu nastaviti razgovarati sa građanima jer je politika SDS-a prije svega narodna a ne salonska i ovakvih događaja će biti sve više u Banja Luci.

„Problem prebukiranosti škole na Starčevici je veliki problem u ovoj mjesnoj zajednici. Đaci idu u tri smjene i opet nema dovoljno prostora za odvijanje normalnog nastavnog procesa“ – zaključila je Adamović. 

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!