Stranačke aktivnosti     | 16.06.2020. 08:54 |

Saopćenje za javnost KO SDA USK

FENA Saopćenje

Jučerašnja akcija SIPA-e u Vladi Unsko-sanskog kantona koja je rezultirala hapšenjem savjetnika premijera USK Mirsada Topčagića pokazala je da je vladajuća ASDA institucije Unsko-sanskog kantona pretvorila u izvorište kriminala i korupcije.

Obrazloženje Tužilaštva USK, koje kao razlog hapšenja Topčagića navodi da je imenovani koristeći službeni položaj vršio pritisak na ministra Omerdića, pokazatelj je da ASDA  koristi mehanizme vlasti isključivo s ciljem prikrivanja različitih kriminalnih radnji iza kojih stoje njihovi kadrovi.

Valja podsjetiti da su u proteklih godinu dana zbog upletenosti u različite afere, uhapšeni: Admir Hadžipašić -bivši zastupnik ASDA u Skupštini USK i Parlamentu FBiH

Irfan Durić-aktuelni zastupnik ASDA u Parlamentu FBiH, Rasim Pajić-predsjednik Kluba poslanika ASDA u Skupštini USK i Mirsad Topčagić-bivši ministar za pitanja boraca i RVI USK i zastupnik ASDA u Parlamentu FBiH, trenutno savjetnik premijera Mustafe Ružnića.

Premijera Mustafu Ružnića pozivamo da se suoči sa posljedicama narušenog vlastitog autoriteta i podnese neopozivu ostavku, a koalicione partnere ASDA da razmisle hoće li ovoj, sada već kriminalnoj organizaciji, nastaviti osiguravati podršku da kroz različite mehanizme moći prikriva kriminalne radnje svojih kadrova.

SDA traži da se osigura pravna i politička stabilnost u Unsko-sanskom kantonu i zaustavi narušavanje normalnog funkcionisanja kantonalnih institucija.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo