Kultura     | 17.06.2020. 13:32 |

Multipleks Cineplexx za istinsko uživanje gledanja filmova (VIDEO)

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Sarajevo će uskoro postati bogatije za novi multipleks Cineplexx koji će imati osam kino dvorana kapaciteta do 1.400 mjesta. Novo multiplex kino nalazi se na Marijin dvoru i prostire se na 5.000 kvadratnih metara.

Tim povodom je u prostorima Cineplexxa upriličeno pres druženje na kojem su o tom projektu govorili  finansijski direktor Cineplexxa i Constantin Film grupacije Christof Papousek, vlasnik i direktor Europe grupacije Rasim Bajrović te direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Christof Papousek poručio je da su ponosni na reaktiviranje rada i aktivnosti u Sarajevu, kao i što će realizovati projekt multipleks kina s partnerima Hotel Europe Group i Sarajevo Film Festivala.

On je istakao da investicija, bez troškova zemljišta, premašuje 10 miliona KM. Uz otvorenje Cineplexxa u Sarajevu najavio je i da će multipleks uskoro biti otvoren i u Mostaru te da će na taj način biti prisutan u BiH na tri lokacije – Sarajevo, Banja Luka i Mostar.

Rasim Bajrović naglašava da je riječ o investiciji koja je za Sarajevo i BiH značajna u smislu unapređenja kulture, kino kulture, ali i za otvaranje novih radnih mjesta i mogućnosti koje se nude mladima.

- Cineplexx će biti baza za daljnji napredak i razvoj grada - kazao je Bajrović.

Mirsad Purivatra podvlači da Sarajevo Film Festival godinama ima uspješnu sardnju sa Cineplexxom te da će publika još na ovogodišnjem festivalu imati priliku da uživa u mogućnostima koje nudi taj kino kompleks. Također je najavio da će se i u Mostaru u prostorima njihovog multipleksa održati programi SFF-a.

Također je naglasio da će Cineplexx donijeti novi doživljaj filma i novu dimenziju kino kulture, te dodao da će Cineplexx u Sarajevu imati prvi u BiH instaliran Dolby Atmos sistem zvuka zahvaljujući kojem publika neće biti samo posmatrač, nego će biti u središtu zbivanja na filmu.

Cineplexx International GmbH je započeo širenje 2009. godine u susjedne zemlje te je otvoreno prvo kino izvan Austrije - u Bolzanu, u Sjevernom Tirolu. Danas Cineplexx ima jaku tržišnu poziciju u 48 multipleks i šest tradicionalnih kino lokacija u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, Italiji, te od početka juna u Rumunjskoj. S oko 1.500 zaposlenika, Cineplexx kina godišnje posjeti oko 12 miliona ljubitelja filma.

Pogledajte http://fena.ba/video/4593/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1fObx5kk-39LJhslap9uTAN6_JQ_2zg2D?usp=sharing

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana