Bosna i Hercegovina     | 18.06.2020. 16:40 |

Podrška Općine Vogošća povratku raseljenih osoba i izbjeglica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18.juna (FENA) - Da je projekt povratka trajan proces u Bosni i Hercegovini potvrđuje i činjenica da je Općina Vogošća danas potpisala tripartitni ugovor s Katicom Joković i Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica.

Naime, Katica Joković sa Blagovca aplicirala je na Javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i ostvarila pravo da od Ministarstva dobije građevinski materijal potreban za renoviranje stambenog objekta u koji se vratila.

-Budući da ta sredstva nisu dostatna za stavljanje objekta u funkciju za stanovanje Općina Vogošća se ovim ugovorom obavezala da isfinansira ugradnju pomenutog materijala - saopćeno je iz Općine Vogošća.

Po završetku sastanka s predstavnicima Ministarstva i Joković, Općinski načelnik Edin Smajić je istakao kako su ovo pozitivne priče zbog kojih je zadovoljstvo raditi na poslovima koji mogu direktno pomoći građanima.

Zahvalio je Ministarstvu i ministru Edinu Ramiću na naporima da se i nakon toliko godina proces povratka ne obustavlja nego se čak i intenzivira.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Vogošća - Potpisivanje ugovora u vezi s Društvenim centrom Blagovac u 13 sati

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Javni poziv za podnošenje prijava za obnovu individualnih stambenih objekata s ciljem povratka u Brčko distrikt BiH

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!