Stranačke aktivnosti     | 19.06.2020. 09:26 |

Priopćenje za javnost OO HS BiH Travnik

FENA Saopćenje

 PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 Lašva i Neretva ne teku u istome smjeru!

Amandman XXV na Ustav F BiH i Amandman IX na Ustav KSB/SBK predviđaju da će se Travnik ustrojiti na istim načelima kao i Mostar, odnosno sjedište HNK.

Nakon desetljeća pregovaranja HDZ BiH i SDA javnosti su obznanili svoj politički sporazum o realizaciji odluke Ustavnog suda BiH kojom je naložena izmjena izbornih pravila koja se odnose na Grad Mostar.

Umjesto da se zalaže kako bi se travničkim Hrvatima osigurala ista prava koja SDA zahtijeva za Bošnjake Mostara, jer se oba grada nalaze u kantonima sa istim ustavno - pravnim režimom, HDZ BiH je, umišljajući da će za Mostar ishoditi ista izborna pravila koja važe za druge gradove - travničke Hrvate pustio niz Lašvu.

Podsjećam na nedavnu izjavu šefa Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Nikole Lovrinović, "Ne budu li ista prava u Travniku, kao što će imati neki drugi u Mostaru, ja neće dići ruku za to i može me moja stranka isključiti iz svojih redova. Dakle, što je to Mostar drugačiji od Travnika ili Zenice."

Ovim putem pozivam gospodina Lovrinovića da ispuni svoje obećanje i ne da svoj glas za dogovorene izmjene Izbornoga zakona u kojima se Travnik i ne spominje.

 



   Povjerenik OO HS BiH Travnik

   Davor Biletić

                                                                                  

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije