Kultura     | 20.06.2020. 13:00 |

Premijerno prikazivanje filma 'Heroji ulice' u julu, potom slijedi TV premijera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Omladinski Film Festival (OFF) Sarajevo uspješno je završio snimanje dokumentarnog filma „Heroji ulice“, koje je trajalo nešto više od 30 dana.

Ideja za film pojavila se tokom rada Tima volontera u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru, kada je odlučeno da angažman mladih ljudi u najtežem periodu pandemije virusa Covid-19 mora biti ekranizovan i prikazan kroz film.

U filmu se pojavljuju volonteri koji su sudjelovali u akciji tokom marta, aprila i maja, kao i neki od 2.000 sugrađana koji su kontaktirali tim volontera, a koji pričaju svoja iskustva tokom pandemije i o pomoći koja im je pružena.

Brojne druge ličnosti koje su pomogle rad tima volontera, među kojima su i Ismir Jusko, Bakir Nakaš, Matthew Field, Johann Sattler, Senad Pećanin i brojni drugi, također će se pojaviti u ovom filmu.

Cilj filma Heroji ulice jeste da pošalje poruke zajedništva i solidarnosti, ali i da prikaže proaktivnost i humanost mladih i odgovornih ljudi, saopćeno je iz OFF-a.

Film će premijerno biti prikazan u julu ove godine, nakon čega će se održati i TV premijera, a trailer filma može se pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=gLvk7Uu9ipg

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Završeno dvodnevno gostovanje AJB DOC Film Festivala u Posušju

Sutra na FTV premijera dokumentarnog filma 'Olimpijada u Sarajevu'

Naredne sedmice premijera dokumentarnog filma o Džananu Musi

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!