Servisne informacije     | 22.06.2020. 09:48 |

FHMZBiH - Narednih dana promjenljivo vrijeme s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Oblinije padavine u istočnim, dijelovima centralne te sjeverozapadne Bosne, gdje se očekuje od 40 do 60,a lokalno oko/iznad 80 l/m2.

Vjetar slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu do 24 stepena.

Za utorak, 23. juni,  najavljeno je pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne smanjenje naoblake u Hercegovini i Krajini. U jutarnjim satima i prijepodne kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne, kao i na jugu Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22 stepena. Dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni.

U većem dijelu BiH u srijedu, 24. juna, bit će  sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti kratkotrajne magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22 stepena. Dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepeni.

Po prognozama Federalnog hidrometorološkog zavoda, u četvrtak, 25. juna,  u Posavini i Krajini bit će pretežno oblačno vrijeme.U ostatku BiH sunčano, uz umjeren porast naoblake tokom dana. Ujutro i prijepodne povremeno slaba kiša moguća je u Krajini, u večernjim satima u Posavini i ponegdje u centralnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21 stepen. Dnevna od 23 do 29, na jugu do 31 stepen.

Za petak je najavljano sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i tokom noći u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 14 do 20 stepena, na jugu do 23 stepena. Dnevna temperatura uznosit će 26 do 32 stepena.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

FHMZ - Kratkotrajno razvedravanje, od subote novo naoblačenje i padavine

Pozder sa predstavnicima UNDP-a: Vrijedna oprema za Federalni hidrometeorološki zavod

Nastavlja se razdoblje nestabilnih vremenskih prilka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta