Bosna i Hercegovina     | 22.06.2020. 12:14 |

Više od polovine kontrolisanih vozača u RS počinilo prekršaj

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 22. juna (FENA) - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) su od 18. do 21. juna na području tog bh. entiteta proveli akciju pojačane kontrole u saobraćaju te u činjenu prekršaja zatekli 6.425 od ukupno 10.823 kotrolisana učesnika u saobraćaju.

Kod 576 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, a 84 su lišena slobode zbog utvrđenih više od 1,5 g/kg alkohola u organizmu.

Iz entitetske policije u saopćenju dodaju da je pet vozača uhapšeno zbog prisustva opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, dok je njih 19 odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo psihoaktivnih supstanci.

Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 707 osoba, a 79 zbog prijevoza djece na prednjem sjedištu i nekorištenja sigurnosnih sjedalica.

Sankcije su izrečene i zbog upotrebe mobilnog telefona prilikom vožnje u saobraćaju i to za 44 vozača.

Od ukupnog broja kontrolisanih, kod 398 vozila je utvrđena tehnička neispravnost, a 2.496 vozača sankcionisano je zbog dodatno postavljenih tamnih folija na staklenim površinama vozila.

Prilikom kontrola u saobraćaju, na području Policijske stanice Ugljevik, u putničkom vozilu pronađeno je oko 57,7 grama opojne droge ″speed″, kao i marihuana ukupne mase 6,4 grama.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Sjedinjene Države će u petak objaviti 'veliki paket' sankcija Rusiji zbog smrti Navaljnog i rata u Ukrajini

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu