Bosna i Hercegovina     | 23.06.2020. 13:07 |

Predstavnički dom PFBiH - Izmjene u dnevnom redu

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na online sjednici koju iz sjedišta tog parlamenta u Sarajevu vodi predsjedavajući Mirsad Zaimović, odobrio je prijedlog Socijaldemokratske partije BiH da odmah nakon zakona u najavljenom dnevnom redu, zastupnici razmotre izvještaj o radu Federalne vlade u 2019. godini, kao Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH, te informacija o stanju sigurnosti Federacije u navedenom periodu.

Ove tačke su time, u odnosu na prvobitnu najavu, pomjerene za nekoliko mjesta unaprijed u konačno usuglašenom dnevnom redu.

Na prijedlog Naše stanke, dnevni red je dopunjen deklaracijom o zaštiti rijeka u FBiH te rezolucijom o prevenciji, smanjenju i suzbijanju COVID-a 19.

Kad je riječ o prijedlogu Saveza za bolju budućnost BiH da današnji dnevni red bude dopunjen i drugim zakonima u odnosu na najavljene, a među njima zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o PIO, dogovoreno je da navedeni akti budu tema naredne sjednice.

Predsjedavajući Zaimović kazao je da današnja predložena tačka 'Izbori i imenovanja' podrazumijeva i imenovanje članova Predstavničkog doma koji treba da participiraju u Komisiji za reviziju. On je pozvao kolege zastupnike da to imenovanje bude danas i obavljeno.

Sjednica je u toku.

Među prvobitno predloženim tačkama dnevnog reda je Prijedlog zakona o  jedinstvenom registru taksi i naknada u FBiH, koji je u dosadašnjem toku sjednice odobren po skraćenom postupku.

Jedna od tema je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'