Ekonomija     | 23.06.2020. 14:56 |

Raspisan međunarodni tender za nabavku novih tramvaja u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u sklopu aktivnosti realizacije kapitalnog projekta "Obnova voznog parka za javni linijski prijevoz putnika", 20. juna na web portalu za nabavke Evropske banke za obnovu i razvoj- ECEPP, objavilo tender pod nazivom "Nabavka novih tramvaja u Sarajevu", u vrijednosti  30 miliona eura.

Finansijska sredstva obezbijeđena su putem zajma EBRD-a i EIB-a, a sama procedura provođenja nabavke, te odabira dobavljača vrši se u skladu sa politikama i pravilima nabavki EBRD-a.

- U konkretnom slučaju, radi se o međunarodnoj nabavci vozila, koja se provodi putem jednofaznog otvorenog postupka sa pretkvalifikacijom. Rok za dostavu i otvaranje aplikacija je 20. juli 2020.godine, a aplikacije mogu dostaviti zainteresovane firme iz svih zemalja koje su registrovane na portalu Evropske banke za obnovu i razvoj.https://ecepp.ebrd.com/.

Svi ponuđači koji budu pretkvalifikovani će biti pozvani da dostave svoje ponude. Očekuje se da bi ugovor za isporuku tramvaja trebao biti dodijeljen do kraja godine - saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministarstvo kulture i sporta planiralo izdvajanja od 12 miliona za kulturu i sport

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Objavljen poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih i istraživačko razvojnih projekata u KS

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom