Bosna i Hercegovina     | 23.06.2020. 17:21 |

Ćatić i Mašić o Vladinom izvještaju (VIDEO)

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - Šef kluba zastupnika Stranke demokratske akcije u Parlamentu Federacije BiH Osman Ćatić smatra da je izvještaj o prošlogodišnjem radu Federalne vlade prihvatljiv jer svjedoči o dobrim učincima Vlade.

Tokom današnje sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, Ćatić je, najavljujući podršku njegovog zastupničkog kluba ovom izvještaju, novinarima obrazložio da je u protekloj godini, Vlada donijela oko 150 mjera, zakona i obaveznih dokumenata, da je u Federaciji BiH zabilježen rast prihoda od 118 miliona KM, kao i rast prosječne plaće te penzija. Javni dug je smanjen.

- Ono što ovu vladu čini odgovornom, kad pogledate saldo na kraju godine, to je 78 miliona u plusu. Sve nas je to opredijelilo da kao Klub Stranke demokratske akcije danas podržimo Vladin izvještaj - kazao je Ćatić.

Na opaske novinara da u dijelu sjednice Predstavničkog doma, u kojem je Vladin izvještaj zastupnicima podnio premijer Fadil Novalić, nisu učestvovali i ministri, kazao je da se ne slaže s tim da premijer bude 'gromobran' svima.

Jedan od zastupnika koji je najavio da izvještaj neće podržati, Damir Mašić, šef zastupničkog kluba Socijaldemokratske partije BiH, novinarima je takav stav obrazložio riječima da su članovi njegovog zastupničkog kluba nezadovoljni Vladinim radom.

Slušajući premijera i ljude oko njega, ističe Mašić, kada oni iznose statističke parametre, „imate osjećaj kao da živite u nekom parlelnom svijetu", u nekoj naprednoj zemlji s pohvalnim ekonomskim parametrima, dok, s druge strane, građani ne osjećaju takav boljitak.

- Cijeli mandat aktuelne vlade je obilježen tom pričom, statistikom i PR-om, ali konkretnih rezultata nema - zaključuje ovaj zastupnik obrazlažući zašto je za Socijaldemokratsku partiju BiH Vladin izvještaj o prošlogodišnjem radu neprihvatljiv.

Pogledajte http://fena.ba/video/4621

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/104UYi5V8kL-za-rUQHl6uLwUfos2abYp?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Izvještaj Svjetske banke - Širi se jaz između bogatih i siromašnih

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'