Bosna i Hercegovina     | 23.06.2020. 19:18 |

Još nije kompletirana dokumentacija za donaciju UAE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata je Bosni i Hercegovini 26. maja 2020. godine uručila pomoć za borbu protiv pandemije COVID -19. Značajan dio donacije predstavlja 40 respiratora i 100.000 testova koji su medicinska sredstva, a za koja je neophodna posebna dozvola nadležnih organa, saopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Donaciju je zaprimilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, a po slijetanju aviona kompletna donacija smještena je u skladišni prostor Cargo centra Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

MVP BiH, koje je primalac te donacije, Ministarstvu sigurnosti BiH nije dostavilo traženu dokumentaciju koja je neophodna da bi se postupak carinjenja shodno zakonskim procedurama završio.

Budući da proces prijema te donacije, uz obavezno pribavljanje saglasnosti institucija koje se bave javnim zdravljem, još nije završen, predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva sigurnosti BiH su održali sastanak na kojem su utvrđeni koraci za što hitniju realizaciju i isporuku entitetskim organima donirane opreme.

Nakon dobijanja kompletne dokumentacije iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, pristupit će se proceduri carinjenja odnosno oslobađanja plaćanja zakonom propisanih dažbina, navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ivica Bošnjak na obilježavanju godišnjice pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog

Nešić-Delmas: Nastavak saradnje s Francuskom u jačanju kapaciteta sigurnosnog sektora u BiH

Nešić uputio telegram povodom tragičnog napada u Pragu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo