Sport     | 24.06.2020. 13:37 |

Općina Novo Sarajevo podržala FK Željezničar sa 200.000 KM (VIDEO)

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Admir Džubur danas su u Plavom salonu stadiona Grbavica potpisali Ugovor o realizaciji grant sredstava za FK Željezničar za 2020. godinu. 

Vrijednost ugovora je 200.000, a sredstva se realiziraju kroz Program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice. 

Sredstva su planirana za plaćanje fiksnih troškova Fudbalskog kluba Željezničar zbog drastičnog pada prihoda izazvanih pandemijom korovavirusa.

Načelnik Koldžo kazao je da Općina Novo Sarajevo pomaže FK Željezničar kao jedan od brendova općine već duži niz godina.

- Ono što posebno karakteriše ovaj ugovor i ovakvu aktivnost ove godine je činjenica da smo svi na neki način ušlu u jedan vrlo čudan period djelovanja prouzorokovanim svim ovim mjerama vezanih za pokušaj suzbijanja pandemije širenja koronavirusa. Prepoznali smo svoju društvenu ulogu u svrhu realizacije onih stvari u vrhunskom sportu koje su od opšteg značaja za čitavu lokalnu zajednicu - kazao je Koldžo.

Naveo je da je Općinsko vijeće kroz rebalans budžeta promijenilo namjenu sredstva u cilju pomoći klubu u njegovom nastavku aktivnosti i finansiranju svih toškova.

- Ono što je najvažnije u čitavoj priči je da je to naš pokušaj da utičemo ne pozitivne stvari kad je u pitanju saniranje posljedica u segmentu vrhunskog sporta. Činjenica je da drugi nivoi vlasti za sada nisu previše reagovali, nadam da će  ovaj ugovor na neki način biti okidač pozitivnijih stvari kada je u pitanju finansiranje vrhunskog sporta, pogotovo fudbala. Društvena odgovornost svih nas je da ne dozvolimo da se ovako renomirane institucije ugase, sa željom da postignu još bolje rezultate - izjavio je Koldžo.   

Predsjednik FK Željezničar Admir Džubur izrazio je zahvalnost načelniku Koldži i njegovim saradnicima i Općinskom vijeću.  

- FK Željezničar u narednoj godini slavi 100 godina svog postojanja. U tom periodu bilo je i teških trenutaka, međutim ono što nam se deševa u posljednje vijeme niko nije mogao da predvidi. Situacija u i oko kluba je dosta teška, međutim FK Željezničar sigurno će postajati i narednih 100 godina uz rad, prijatelje, Općinu Novo Sarajevo. Od Željezničara u narednoj sezoni očekujemo najveće rezultate, potrudićemo se da sve što je pred nama opravdamo i da ostvarimo ono što želimo, a to je juriš na obje titule i da proslavimo 100 godina kako to dolikuje - kazao je Džubur. 

Ekipa Željezničara trenutno se nalazi u Konjicu gdje se priprema za narednu sezonu. 

Pogledajte http://fena.ba/video/4624

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1_VfJ1dQFPICHN4Zpnu2sJP9r_hP43iXU?usp=sharing

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana