Bosna i Hercegovina     | 24.06.2020. 12:05 |

Čović u Kiseljaku: Odaziv Hrvata u BiH na izbore u RH od velike važnosti

FENA Saopćenje

KISELJAK, 24. lipnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine (PS) BiH Dragan Čović održao je u srijedu sastanak s članovima Općinskog odbora (OO) HDZ-a BiH Kiseljak s kojima je razgovarao o aktualnostima, predizbornim aktivnostima te problematici funkcioniranja vlasti.

Dočekali su ga predsjednik Odbora i načelnik Kiseljaka Mladen Mišurić-Ramljak, predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda PSBiH i članica Predsjedništva stranke Lidija Bradara, predsjedatelj Sabora Srednjobosanske županije (SBŽ) Josip Kvasina te drugi članovi Odbora ove općine, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Načelnik Mišurić-Ramljak ukratko je predstavio trenutno stanje u Općinskom odboru, aktivnostima koje su u tijeku, kao i projektima na kojima se radi. Među ostalim spomenuo je i broj od 1270 članova stranke u Kiseljaku koji su organizirani u osam temeljnih ogranaka s kojima članovi OO HDZ BiH redovito održavaju sastanke.

Čović je tom prigodom istaknuo važnost odziva bh. Hrvata na predstojeće parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj.

"Danas je posljednji dan aktivne prethodne registracije, a motiv našim ljudima može i treba biti činjenica da je na trećem mjestu liste HDZ-a za 11. izbornu jedinicu Radoje Vidović iz Kreševa", kazao je Čović.

Kada je u pitanju borbe protiv pandemije koronavirusa ravnatelj Doma zdravlja Kiseljak Nino Baban predstavio je trenutno stanje u Kiseljaku, kao i sve poduzete aktivnosti u prethodnom razdoblju koje su, po njegovim riječima, dale značajne rezultate.

Mjere zaštite, poput dezinfekcije javnih površina i dalje se obavljaju, a predstavljene su i novosti glede izgradnje nove zgrade Doma zdravlja, što je kapitalni projekt ove općine i za koji je već dogovoren izvođač kada je u pitanju druga faza izgradnje, istaknuo je Baban.

Predstavnici općinskih službi na sastanku predstavili su aktualno stanje kada je u pitanju gospodarstvo te inicijativu za uvođenje zabrane rada nedjeljom na području općine Kiseljak.

Predsjedatelj Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina govorio je o mjerama koje je SBŽ pripremila i provodila kao pomoć gospodarstvu, a načelnik je kazao kako se pomoć viših razina vlasti itekako očekuje s obzirom da će, po njegovim riječima, rebalans proračuna biti neminovan.

"Tim koji pobjeđuje, ne mijenjamo", kazala je Lidija Bradara govoreći o dosadašnjim aktivnostima HDZ-a BiH u Kiseljaku vezanima za lokalne izbore u BiH, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo